Japanipäivä Veturitalleilla

Tsukiai ja Street Fashion Finland järjestävät Jyväskylän Veturitalleille Japanipäivän lauantaina 14.10. Ohjelmassa muun muassa kirpputori, katumuodikasta puheohjelmaa, muotinäytös, ompelupajaa, valokuvausta ja muuta! Tarkempaa ohjelmakuvausta tulee myöhemmin ;)
Kirpputorille otetaan myyjiä vastaan, ilmoittautua voi facebookin kautta tai mailitse osoitteeseen hallitus@tsukiai.fi. Myyntipöydän hinta on 5 euroa, Tsukiain jäsenille 4 euroa.
Tapahtuma on päihteetön ja ikärajaton :)
Linkki tapahtuman facebooksivuille 
Tervetuloa!

Alternative/Nörtti/Japanikirppis

Jyväskylän anime- ja mangaseura Tsukiai järjestää kirpputorin sunnuntaina 2.4. yhteistyössä Veturitallien kanssa! Myytäväksi ovat tervetulleita kaikki alternative vaatteet, asusteet ja muut esineet (tyyliin kuuluu esimerkiksi rock, punk, gootti, lolita, j-rock yms.), nörtti- ja muu pelitavara sekä kaikenlainen Japanisälä (manga, anime, figuurit, peruukit…).

Myyntipaikan hinta on 5€, ja se sisältää ison pöydän. Jos tuot myös vaaterekin, on pöytä pienempi. Varauksen voi tehdä sähköpostitse. Ilmoita pöytää varatessasi nimesi, muutamalla sanalla minkä tyylistä tavaraa olet tuomassa, sekä tuotko vaaterekin (tai muita ylimääräisiä rakenteita). Pöytämaksu tulee maksaa Veturitallien Kiskokahvilaan viimeistään 28.3, käteisellä ja tasarahalla. Maksamattomat pöydät annetaan jonossa seuraavalle.

Lisätietoa voi kysellä samaisesta sähköpostista, tai facebookin kautta.

Tsukiain jäsenkysely

Vaikuta Tsukiain tulevaan toimintaan vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Ei toimintaa heinäkuussa

Tsukiai pitää heinäkuun ajan kesälomaa. Toiminta jatkuu taas elokuun alussa. Hyvää kesää kaikille!

Näyttelyitä ja avajaisia

Tämän viikon perjantaina (28.11.) avataan kaksi museonäyttelyä, joita Tsukiai on ollut järjestämässä. Avajaiset ovat ilmaiset ja avoimet, joten paikalle kannattaa ehdottomasti tulla. Ilta alkaa kello 17 Keski-Suomen museolla, josta voi kuuden nurkilla siirtyä taidemuseolle ja siitä vielä klo 20 jatkoille käsityön museolle.

 • Klo 17 japanilaisten nukkejen ja figuurien keräilyä esittelevän näyttelyn Nukkeilua avajaiset Keski-Suomen museolla (Alvar Aallon katu 7).
 • Klo 18-20 mangaa ja fanien taidetta esittelevän näyttelyn Mangan sivuilla avajaiset Jyväskylän taidemuseo Holvissa (Kauppakatu 28). Teetarjoilu!
 • Klo ~20 avajaisien ”jatkot” Suomen käsityön museolla (Kauppakatu 25). Näistä kerrottanee lisää avajaisissa.

Mikäli haluat vain nähdä näyttelyt joutumatta sietämään avajaishulinaa, Mangan sivuilla on avoinna 11.1. saakka ja Nukkeilua 15.2. saakka. Tervetuloa vaikka vähän kauempaakin!

Halutaan lainata piirroksia ja mangaa Taidemuseon näyttelyyn!

Tsukiai on saanut kunnian pystyttää mangaa ja alan harrastajien piirroksia esittelevän näyttelyn Mangan sivuilla Jyväskylän Taidemuseoon. Näyttely järjestetään 28.11. – 11.01, joten yritämme siihen mennessä kerätä mahdollisimman paljon näytteille pantavaa teiltä, rakkaat jäsenemme. Tässä olisi mahtava tilaisuus saada omien kättenne töitä suuren yleisön nähtäville ja levittää muutenkin Tsukiain ilosanomaa.

Mikäli teiltä löytyy näyttelyyn taidetta tai mangakirjoja, lähettäkää sähköpostia hallitukselle tai nykikää PJ:tä hihasta tapahtumissa. Teokset tulee toimittaa meille 15.11. mennessä. Mikäli ette raaski luopua alkuperäiskappaleista näyttelyn ajaksi, myös printit kelpaavat mainiosti. Teosten yhteyteen voidaan laittaa joko koko nimi tai nimimerkki, mikäli haluatte pysytellä anonyyminä artistina. Kaikki taiteeksi luokiteltava kelpaa eikä sen tarvitse edes olla erityisen ”mangatyylistä” (koska sellaista tyyliä ei ole olemassakaan). Kyselkää myös kavereiltanne!

Taidetalkoot pystyyn ja rakennetaan yhdessä Suomen upein manganäyttely!

Tsukiai-illat siirtyvät talviaikaan

Ei ole enää kesää jäljellä, joten tiistaista 9.9. lähtien Tsukiai-illat palaavat talviaikatauluun eli alkavat vasta klo 18:00.

Mario Kart 8 -tulokset

Tässä viimein lauantaisen Mario Kart 8 -turnauksen tulokset. Jiri ja Christian veivät ja muut vikisivät.

 • 1. Jiri (Riolu)
 • 2. Christian
 • 3. Mikko H
 • 4. Mikko L
 • 5.-6. Tomi (Katsuyame), Sampo V
 • 7.-8. Arttu, Oona (soro)
 • 9.-12. BadBoy, Markus, kawasaki, Riikka (Nirrin)
 • 13.-15. Timo N, AnonyyMinä

Heinäkuun animaatioäänestyksen tulokset

Heinäkuun animaatioäänestykseen osallistui 16 aktiivista kansalaista. Taistelu parrasvaloista oli tiukka eikä armoa annettu tahi pyydetty. Animaatioiltaan selvisi lopulta vain yhden äänen erolla kärkikolmikko Wreck-It Ralph, Frozen ja The Lego Movie, jotka katsotaan 26.7 veitsenterävältä blu-raylta.

 1. Wreck-It Ralph (9 ääntä)
 2. Frozen (8)
 3. The Lego Movie (8)
 4. Brave (7)
 5. How to Train Your Dragon (6)
 6. Despicable Me (3)
 7. ParaNorman (3)
 8. The Pirates! (3)
 9. Epic (1)

Heinäkuun animaatioäänestys

Järjestämme heinäkuussa jälleen animaatioillan. Monet ovat kesällä pitkiä aikoja poissa paikkakunnalta, joten nettiäänestys lienee tällä kertaa paikallaan. Äänestäkää kuitenkin ainoastaan, mikäli harkitsette oikeasti osallistuvanne iltaan! Äänestämään pääsee tästä.